HOOFDDORP – Vandaag is bekend gemaakt dat Patisserie Rogier, de Patisserie College Banketbakker uit Hoofddorp de eerste prijs heeft gewonnen bij de provinciale Speculaasbrokken keuring van het Gilde van de Betere Banketbakkers van Het Patisserie College.
Wedstrijd
Deze week konden alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Patisserie College, hun beste brokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2024’. In totaal hebben zo’n 60 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. De jury onder leiding van Dimitri Bakker van Friesland Campina en 4 specialisten, spraken van een hoog niveau van de producten. Dimitri Bakker: “De winnende brokken van Rogier zijn van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roomboter smaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaas melange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”
Rogier Tetteroo, eigenaar van de patisserie, reageert enthousiast: "We doen elk jaar mee aan deze wedstrijd, waar veel patissiers uit het hele land aan deelnemen. Dit jaar hebben we onze speculaasbrokken een kleine aanpassing gegeven, zoals het verlagen van de hoeveelheid suiker om de speculaaskruiden nog beter te laten uitkomen. Dat we nu als de beste van Noord-Holland zijn verkozen, is echt fantastisch!"
Ook over de kwaliteit was de jury goed te spreken: “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.”
De speculaasbrokken van Rogier, die bekroond werden als de beste van Noord-Holland, scoorden uitmuntend op smaak. Daarnaast werden ook de brosheid en het uiterlijk geprezen om hun uitstekende kwaliteit. Een prachtig resultaat voor dit heerlijke banketproduct!
De competitie
Binnen Het Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zesmaal per jaar komen de banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van een ieder nog verder te verbeteren. Als extra wordt ieder jaar in samenwerking met Friesland Campina deze competitie georganiseerd. Hieruit ontstaat de provinciale winnaar, dit jaar dus Patisserie Rogier.